Popović: Srbija da ojača granice

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Srbija da ojača granice

Lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović pozvao je danas Vladu Srbije da, kako kaže, vodi suverenu politiku prema migrantima, te da ojača granice i zaustavi nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije

Popović u pisanoj izjavi kaže da je zabrinjavajuće to što Vlada Srbije od pre nekoliko dana, kao svršenu stvar, uzima brojku od 6.000 migranata sa Bliskog i Srednjeg istoka koje će, već tokom ove zime, trajno naseliti u Srbiji.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << još više zabrinjava činjenica da se u ovom trenutku vrše pripreme za otvaranje Poglavlja 24 u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), koje se, između ostalog, bavi i razrađivanjem mehanizama za dodeljivanje azila u Srbiji.

"Sve to govori da će Evropska unija, u skladu sa njenom politikom jačanja spoljnih granica kao odbrane od daljeg priliva migranata na njenu teritoriju, izvršiti pritisak na Srbiju da primi što veći broj migranata ako želi da napreduje u procesu evrointegracija", naveo je Popović.

Popović kaže da je očigledna podeljenost Evropske unije po pitanju migrantske krize, na sinoćnom samitu EU u Briselu, još više je produbljena, jer je i Francuska odbila da učestvuje u sistemu kvota za raspodelu migranata na teritoriji Evropske unije.

Podseća da su najviši zvaničnici Francuske istakli su da je neohodno da EU ojača spoljne granice i na njih postavi straže.

"Migrantska kriza je bezbednosna, ekonomska, demorafska i kulturološka pretnja za Evropu i evropski način života. Samo od juna naovamo kroz Srbiju je prošlo najmanje 600.000 migranata, među njima i puno prerušenih terorista, što je pokazao i slučaj mučkog terorističkog napada u Parizu. Srbija treba da se ugleda na zemlje članice EU i da ojača svoje granice, a ne da pristaje na trajni prihvat migranata koje EU ne želi da propusti na svoju teritoriju", naveo je Popović.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Popović: Srbija da ojača granice

Izvor: B92, 19.Dec.2015, 01:15

Beograd -- Lider SNP Nenad Popović pozvao je Vladu Srbije da, kako kaže, vodi suverenu politiku prema migrantima...On je pozvao Vladu i da ojača granice i zaustavi nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije...Popović u pisanoj izjavi kaže da je zabrinjavajuće to što Vlada Srbije od pre...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.