Popović: Planirati na duži rok

Izvor: B92, 02.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Planirati na duži rok

Beograd -- Kandidat koalicije DSS-NS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je da građani od te koalicije mogu očekivati stručnu, efikasnu i poštenu vlast.

"Takva vlast će omogućiti da se Beograd razvija i modernizuje, ali na način koji omogućava da i život van centra grada bude jednako udoban, funkcionalan i dostojanstven", naveo je Popović.

Podsetivši da je DSS učestvovala u gradskoj vlasti, "doduše manjim delom, kroz rad u određenim sekretarijatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ne u čitava dva mandata", on je ukazao na činjenicu da je Beograd decenijama bio zapušten i da se višedecenijski problemi, nasleđeni iz prošlosti, ne mogu "preko noći" rešiti.

Popović posetio Mladenovac

Aleksandar Popović je danas obišao seoski put u Mladenovcu, a potom je razgovarao sa građanima o problemima ove opštine, saopštio je izborni štab koalicije DSS-NS.

"Grad mora da izdvoji više novca za subvenciju poljoprivrede, mora da se uradi vodovod Makiš-Mladenovac, da se reše problemi prigradskih naselja sa kanalizacijom, sa otpadnim vodama, da se urade kvalitetni putevi", rekao je Popović.

Popović je rekao da su ljudi iz DSS-a u sekreatrijatima koje su vodili pokazali da znaju svoj posao, ali da je i sekretarijatima potrebno dati veća ovlašćenja.

"Sadašnjim principom vlasti, gradonačelnik ima ogromnu moć, ali ne bežeći od odgovornosti koju ta funkcija nosi, smatram da bi gradska vlast bila mnogo efikasnija ukoliko bi se deo ovlašćenja i odgovornosti preneo na gradske sekretarijate, jer jedan čovek ne može i ne zna sve sam", rekao je kandidat narodnjačke koalicije za gradonačelnika Beograda.

Popović je ukazao na neophodnost strateškog planiranja razvoja grada u narednih 10, 20 godina, "a ne za jedan ili dva mandata".

"Samo tako nećemo doći u situaciju da u tri meseca raskopavamo iste ulice da bi prvo postavili vodovodne cevi, a zatim cevi za grejanje ili da renoviramo i gradimo samo škole u centru, dok nam deca u prigradskim opštinama idu u škole bez fiskulturnih sala, putujući po nekoliko desetina kilometara do njih", upozorio je on.

Prema njegovim mišljenju, prestonica Srbije ima ogromne potencijale, potencijale lidera u regionu - u privredi, nauci, turizmu i sportu, ali se oni ne koriste uopšte ili ne u dovoljnoj meri.

"Beograd je od 2000. godine napredovao i to je evidentno. Međutim, može brže i bolje", rekao je Popović, navodeći da se neke stvari moraju suštinski rešavati, poput pitanja kanalizacije i saobraćajne infrastrukture, jer "kozmetičke promene tu nisu dovoljne".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.