Izvor: B92, 14.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Na pomolu dogovor

Beograd -- Šef Ekonomskog tima za Kosovo Nenad Popović izjavio je da je na pomolu konačan dogovor sa UNMIK-om oko struje.

Nakon sastanka u Prištini, Popović je rekao da su usaglašeni svi politički, pravni, ekonomski i administrativni elementi budućeg uvogora i da je ostalo da se reše samo tehnički problemi, pošto je reč o netipičnoj isporuci električne energije.

"Očekujem da će do utorka biti moguće usaglasiti tehničke elemente i na taj način će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvoriti mogućnost da u četvrtak ili petak iduće nedelje potpišemo ugovor o donaciji na osnovu koga bi elektroeneregija mogla da krene na Kosovo pre Nove godine", kazao je Popović.

"To će biti finansijski aranžman - ako bude dovoljno struje, mi ćemo platiti račun za struju za srpsku zajednicu, ako je nema, ona će se uvoziti", rekao je Popović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.