Izvor: B92, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se radi na Ustavu Srbije

Beograd -- Pododbor za ustavna pitanja traži od stranaka da delegiraju stručnjake za izradu predloga novog Ustava Srbije.

Članovi Pododbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja dogovorili se da sve parlamentarne stranke do 16. juna imenuju ovlašćene stručnjake koji će raditi na usaglašavanju odredaba dosadašnjih predloga za novi Ustav Srbije.

Ovlašćeni eksperti trebalo bi prvo da rade na usaglašavanju uvodnih odredaba i ustavnih načela koje je Pododbor već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmatrao, a potom i o svim odredbama Predloga novog Ustava Srbije.

Odbor za ustavna pitanja razmatra predlog Vlade Srbije, koji su prihvatile stranke vladajuće koalicije, a na koji je Srpska radikalna stranka dala primedbe, i predlog koji je izradio tim stručnjaka okupljenih oko predsednika Srbije Borisa Tadića, koji podržava Demokratska stranka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.