Ponoš predstavio reorganizaciju VS

Izvor: B92, 11.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponoš predstavio reorganizaciju VS

Beč -- Načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš predstavio u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju reorganizaciju Vojske Srbije.

"Na zajedničkom sastanku Stalnog saveta i Foruma za bezbednost OEBS-a imao sam priliku da prezentiram šta smo planirali, šta uradili i šta ćemo raditi dalje u reorganizaciji Vojske Srbije", kazao je Ponoš. Prema njegovim rečima, OEBS je prva međunarodna organizacija gde je Vojska Srbije predstavila svoju reorganizaciju.

"OEBS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima 56 članica, od Rusije do SAD, a u ovom slučaju prusutvovali su, kombinovano, ambasadori i vojni predstavnici. S obzirom na ulogu i ugled koji OEBS ima u oblasti bezbednosti, smatrali smo da je to pravo mesto da predstavimo reorganizaciju Vojske Srbije", kazao je Ponoš.

Načelnik Generalštaba je rekao da je prezentacija trajala neuobičajeno dugo i da interesovanje učesnika sastanka bilo vrlo veliko.

"Sudeći prema pitanjima, mnoge zemlje se sreću sa problemom reorganizacije vojske", kazao je Ponoš, kao i da je Srbija taj posao obavila za 13 meseci.

Ponoš nije želeo da komentariše pohvalne ocene domaćih i međunarodnih eksperata da je Vojska najdalje od svih državnih institucija odmakla u reorganizaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.