Ponos Srbije: Četiri šampiona u jednom razredu

Izvor: BKTV News, 22.Maj.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponos Srbije: Četiri šampiona u jednom razredu

Lazaru Beševiću, Maksimilijanu Boškoviću, Rajku Milenkoviću i Stefanu Vučiću je zajednička odlika prosek 5,00 u kraljevačkoj Šumarskoj školi, a svi se s uspehom bave raznim hobijima.
Sve su obavili pre drugih i na najbolji mogući način. U školi petica do petice, a u raznim drugim oblastima šampioni. Pehare i priznanja imaju sa takmičenja iz matematike, u plesu, šahu, motociklizmu… Odlično govore strane jezike i još sviraju rok, džez, bave se umetničkom fotografijom, slikarstvom… >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Takva je to družina četiri momka iz četvrtog šest razreda Šumarske škole u Kraljevu. Od svih pa i ostalih đaka uvaženi, uzorni primeri, što je i za školu veoma bitno, tvrdi Vladan Marinković, njihov profesor istorije arhitekture. Reč je o Lazaru Beševiću, Maksimilijanu Boškoviću, Rajku Milenkoviću i Stefanu Vučiću. Oni će uskoro okončati školovanje za građevinske tehničare sa prosekom 5,00 i svi se spremaju za studije na Beogradskom univerzitetu.
Lazar Bešević neće polagati prijemni na Građevinskom fakultetu, jer je te obaveze oslobođen posle osvajanja prvog mesta na takmičenju učenika srednjih građevinskih škola u Srbiji iz matematike.
– Tako ću leto provesti da dovršim neke slike, jer se bavim slikarstvom i umetničkom fotografijom. Malo ću se više posvetiti muzici i devojci – ističe Lazar.
On je i član folklornog društva „Abrašević“, sa kojim je proputovao celu Evropu i neke afričke zemlje. Svira gitaru i bubnjeve, a nastupa i u ovdašnjim klubovima, kafićima, na lokalnoj sceni sa svojom rok grupom „Rut 66”. Jednostavno rečeno, dečko koji stiže svuda „jer je, tvrdi, važna samo dobra organizacija, tj. dobro isplaniran dan“.
U ovom drugarskom „kvartetu“ generacije 1994. godine najmlađi je Maksimilijan Bošković. Mlađi je od ostalih za dve godine, jer je u školu pošao godinu ranije, a kao izuzetan đak škola mu je omogućila da jedan razred „preskoči“. Inače, strastan je šahista, učestvuje na brojnim takmičenjima i baš se nedavno vratio sa otvorenog nadmetanja u Švajcarskoj, gde je osvojio prvo mesto u konkurenciji 250 takmičara i dobio nagradu od 1.200 švajcarskih franaka. – Dugo sam razmišljao i nedavno prelomio. Upisaću matematički ili elektrotehnički fakultet, a položio sam prijemni ispit na Vojnoj akademiji. No, odustao sam, ima tu ipak nekih ograničenja za sve što u životu želim – kaže nam Maksimilijan.
Rajko Milenković, takođe đak bez ijedne četvorke, budući je student Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Njegova sporedna a veoma važna ljubav je latinoamerički i standardni ples. Tome je posvećen već čitavu deceniju, redovno trenira. Član je državne reprezentacije, pošto je pre pet godina postao državni prvak u salsi. Na međunarodnom turniru u Austriji, takođe u salsi, pre pet godina osvojio je peto mesto.– Slažem se sa Lazarom, za sve ima vremena i za školu i za zabavu samo ako se dobro organizuješ. Talenat je pet odsto a ostalo rad – kaže Rajko.
I, Stefan Vučić je nanizao petice u ovoj srednjoj školi. Sprema se za usavršavanje struke, polagaće prijemni na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Obožava motocikle, vozi ih, rasklapa, doteruje i popravlja. A, stigao je i nešto pre ostalih. Oženio se, kako kaže, „posle prve ozbiljne ljubavi“. Venčanje je bilo pre mesec dana, a baš na razgovor sa nama stigao je iz kraljevačkog porodilišta gde njegova supruga Zorica Erdoglija, učenica trećeg razreda ovdašnje medicinske škole, čeka na porođaj. – Ne znamo šta će biti, dečak ili devojčica. Nismo želeli da to saznamo ranije. Uglavnom, oboje ćemo na studije, a u čuvanju deteta pomoći će nam roditelji, neće im biti teško jer su i oni mladi – kaže Stefan.
I, zaključujemo, taman kada ovo dvoje steknu fakultetsku diplomu njihov sin ili kći će u prvi razred osnovne.
Izvor: Politika
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.