Poništena doktorska diploma Siniše Malog, odluka jednoglasna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništena doktorska diploma Siniše Malog, odluka jednoglasna

Senat Univerziteta u Beogradu danas je zvanično potvrdio odluku o poništavanju doktorske diplome ministra finansija Siniše Malog, nakon što je utvrđeno da je njegov rad plagijat.

Senat je odluku doneo jednoglasno i ona je konačna, a Siniša Mali može da pokrene upravni spor, precizirala je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Kao sedma tačka na dnevnom redu Senata našla se tačka "poništavanje diplome", čime je potvrđena prethodna odluka univerzitetskog Odbora za profesionalnu etiku, koji je utvrdio da je prilikom izrade doktorata Siniše Malog bilo neakademskog ponašanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije na odluku Senata: „Momentalna smena Malog“

Izvor: Danas, 12.Dec.2019

Kako je Senat Univerziteta u Beogradu danas i zvanično potvrdio odluku o poništavanju doktorske diplome ministra finansija Siniše Malog, nakon što je utvrđeno da je njegov rad plagijat, Nova stranka odlučno ponavlja zahtev da isti smesta bude smenjen sa funkcije ministra finansija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.