Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo zapretio Iranu najtežim sankcijama u istoriji

Sjedinjene Države nameravaju da izvrše pritisak na Irak bez presedana, uključujući uvođenje najstrožeg režima sankcija u istoriji, ukoliko Teheran ne promeni svoj politički stav, saopštio je američki državni sekretar Majk Pompeo, govoreći u nevladinoj fondaciji "Heritaž" u glavnom gradu SAD-a, sa programskim izlaganjem o politici američke administracije prema Iranu.

"Prvo, obezbedićemo neviđen finansijski pritisak na režim. Lideri u Teheranu ne smeju da sumnjaju u ozbiljnost naših namera. Sankcije će se samo povećati i postati bolne, ako režim ne promeni stav", rekao je šef američke diplomatije.

Prema njegovim rečima, izabrano trenutno rukovodstvo Irana, je "naravno, neprihvatljivo i kontraproduktivno".

"Nuklearni sporazum je samo odložio sposobnost Irana da razvije nuklearno oružje", rekao je Pompeo. Po njegovom mišljenju, nuklearni sporazum sa Iranom "nije garantovao sigurnost američkog naroda".



"Toga više neće biti. Više neće biti nesmetanog širenja iranske moći", rekao je Pompeo..

Istovremeno, prema rečima državnog sekretara, SAD su spremne da zaključe novi sporazum sa Iranom o njegovom nuklearnom programu.

"Kao što je pre dve nedelje rekao predsednik Donald Tramp, on je spreman i voljan da pregovara o novom sporazumu. Ali ni dogovor nije naš cilj. Naš cilj je da se zaštiti američki narod. Svaki novi sporazum mora garantovati da Iran nikada neće imati nuklearno oružje i da će napustiti zlonamerno ponašanje", istakao je Pompeo.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo zapretio Iranu najsnažnijim sankcijama u istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2018

Državni sekretar SAD Majk Pompeo danas je zapretio Iranu "najsnažnijim sankcijama u istoriji" ukoliko ne dođe do promene kursa vlade u Teheranu, ali je dodao da je Vašington spreman da ukine sve sankcije i uspostavi pune diplomatske i trgovinske odnose ako Iran napravi "velike promene"...On je to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šta donose sankcije protiv Irana?

Izvor: Deutsche Welle, 22.Maj.2018, 07:49

Vašington preti Iranu „najtežim sankcijama u istoriji“, kako je to rekao državni sekretar SAD Majk Pompeo. Američka administracija pri svemu tome krši dva značajna obeležja uspešnih sankcija.

Nastavak na Deutsche Welle...

Rohani: Pompeo želi da odlučuje umesto nas šta treba da radimo, to je nedopustivo

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2018

Čovek koji je mnogo godina radio u „špijunskom centru“ sada želi da odlučuje šta treba mi da radimo, reagovao je Hasan Rohani na pretnju novog državnog sekretara SAD Majkla Pompea o uvođenju najvećih sankcija u istoriji Iranu.. . Predsednik Irana Hasan Rohani, odgovarajući na pretnju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.