Pompeo: Sankcije protiv ruskih i kineskih kompanija uvedene jer te kompanije doprinose razvoju iranskog raketnog programa

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2020, 14:49

Pompeo: Sankcije protiv ruskih i kineskih kompanija uvedene jer te kompanije doprinose razvoju iranskog raketnog programa

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da su nove američke sankcije protiv ruskih i kineskih kompanija uvedene zbog toga što te kompanije "doprinose razvoju iranskog raketnog programa".
 „Uveli smo sankcije kompanijama 'Čengdu best nju matirials“ i 'Zibo ilim trejd' iz Kine, kao i grupi 'Nilko', poznate kao 'Nil fam hazar' i 'Santers holding' i akcionarskog društva 'Elekon' iz Rusije za predaju osetljivih tehnologija i proizvoda za razvoj iranskog raketnog programa. Te mere su deo naše reakcije na štetnu aktivnost Irana“, navodi se u pismenom saopštenju Pompea. On navodi da će „SAD nastaviti da rade na tome da osujete napore Irana u vezi sa razvojem raketa i koristiće svoja ovlašćenja za uvođenje sankcija za skretanje pažnje stranim dobavljačima, kao što su organizacije iz Kine i Rusije, koje isporučuju Iranu tehnologije povezanu sa raketama“. „Uvođenje sankcija protiv tih stranih kompanija odgovara našim naporima da iskoristimo sva raspoloživa sredstva u cilju sprečavanja Irana da razvije svoj raketni potencijal“, saopštio je Pompeo.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.