Pompeo: SAD razmatraju uvođenje novih sankcija Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 09.Sep.2020, 16:01

Pompeo: SAD razmatraju uvođenje novih sankcija Belorusiji

Sjedinjene Američke Države razmatraju mogućnost uvođenja novih sankcija Belorusiji, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo, komentarišući hapšenje beloruske opozicionarke Marije Kolesnjikove.
„Sjedinjene Američke Države u koordinaciji sa našim partnerima i saveznicima razmatraju uvođenje dodatnih ciljanih sankcija kako bi se osiguralo da se pozovu na odgovornost oni koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava i represijama u Belorusiji“, navodi se u pismenom saopštenju Pompea. Pored toga, on je izrazio zabrinutost zbog vesti da su Kolesnjikovu „kidnapovali“ i da su pokušavali da je "nasilno proteraju" u Ukrajinu, zajedno sa drugim predstavnicima Koordinacionog saveta.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.