Pompeo: Bili smo malo naivni gledajući kako interesi Rusije i Kine postaju sve agresivniji

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2020, 10:18

Pompeo: Bili smo malo naivni gledajući kako interesi Rusije i Kine postaju sve agresivniji

SAD su previše kasno započele sa aktivnim dejstvima u arktičkom regionu, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu za Danski radio tokom svoje posete Kopenhagenu.
Na pitanje novinara „da li ste zakasnili na žurku na Arktiku?“, Pompeo je odgovorio: „Da, ,malo smo zakasnili. Ali nema veze! Ja sam i ranije kasnio na žurke, pa sam se dobro zabavljao“. „Duboko sam ubeđen da naše zapadne vrednosti daju osnovnu ideju o tome da možemo biti transparentni i otvoreni, da možemo izgraditi čvrstu ekonomiju i pritom održavati bezbednost“. „Mi ćemo učiniti to i na Arktiku. Učinićemo to, suprotstavivši se Rusiji kao član NATO-a. Transatlantski savez je stvaran i moćan i, uprkos tome što nismo bili tamo na samom početku, stići ćemo tamo zajedno kako bismo postigli da sve bude kako treba“, rekao je Pompeo. Prema njegovim rečima, SAD su bile „previše naivne“. „Mislim da smo svi bili malo naivni, gledajući kako interesi ne samo Rusije, nego i Kine postaju sve agresivniji. Ali ako je to izbor naših protivnika, ako su oni odlučili da se tu takmiče, mi ne možemo samo okrenuti drugi obraz“, rekao je Pompeo.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.