Izvor: B92, 13.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoći Srbiji da otkloni prepreku

Brisel, Beograd -- U raspravi na ministarskom zasedanju EU posebna pažnja poklonjena je pitanju kako pomoći Srbiji da prevaziđe problem sa Hagom.

Finsko predsedništvo EU ponovilo je na ministarskom zasedanju EU u Briselu potrebu da Srbija ispuni uslove za nastavak procesa pridruživanja Uniji. Finsko predsedništvo je, prema izvorima zasedanja, izradilo dokument u tom cilju, koji razmatraju nadležna tela u Evropskoj komisiji i Savetu ministara EU.

U tom dokumentu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznete su zamisli za podršku Srbiji, uključujući osetljivo razdoblje rešavanja kosovskog pitanja.

Zvaničnici EU su Beti preneli da se pritom ima na umu i značaj podrške koju bi srpske demokratske, istinski proevropske snage morale dobiti, s obzirom na predstojeću kampanju za parlamentarne izbore u Srbiji.

Unapređeni stalni dijalog

Delegacija Vlade otišla je na treći sastanak o ekonomiji i finansijama u okviru Unapređenog stalnog dijaloga Evropske komisije i Srbije.

U Brisel je otputovao i predsednik G17 plus Mlađan Dinkić, bivši ministar finansija. On će učestvovati na sastanku Unapređenog stalnog dijaloga, a sastaće se i s komesarom za proširenje Evropske unije, Olijem Renom, na njegov poziv.

Dinkić će s Renom razgovarati o viznim olakšicana za određene kategorije stanovništva Srbije i o Paketu plus, koji je letos predložio G17 plus, kao plan unapređenja odnosa sa EU posle ostvarenja Akcionog plana.

Iz Beograda je u Brisel stiglo obaveštenje da Dinkić nije više ministar finansija i član Vlade Srbije, ali je iz Renovog kabineta poslat odgovor da je Dinkić dobrodošao gost, u bilo kom svojstvu, pišu Večernje novosti. Poseta je ugovorena u vreme dok je Dinkić bio ministar finansija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.