Izvor: B92, 23.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć kosovskim opštinama

Gnjilane -- Ministar Milan Marković uručio je koordinatorima opština u Kosovskom pomoravlju rešenja o dodeli finansijske pomoći u ukupnom iznosu od oko 12 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena za projekte kojima su te opštine konkurisale po javnom pozivu Ministarstva za raspodelu sredstava iz fonda prikupljenog od igara na sreću. Dodeljena sredstva opštine bi trebalo da utroše na obnovu infrastrukture i na tehničko opremanje opštinskih uprava.

Ministar za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državnu upravu i lokalnu samoupravu ocenio je, prilikom obilaska Gornjeg Kusca, u opštini Gnjilane, da državna politika Srbije prema Kosovu i Metohiji mora biti jedinstvena i uravnotežena prema svim Srbima koji u Pokrajini žive.

On je naglasio da je jedan od većih problema koji mu je predočen tokom današnje posete Kosovskom pomoravlju to što sredstva iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju ne stižu na adrese novopostavljenih koordinatora koje je imenovala Vlada Srbije.

Marković je dodao da ta sredstva, umesto sadašnjih, kontrolišu bivši koordinatori opština na Kosovu.

Ministar Marković bi, kako je najavljeno, trebalo danas da boravi i u Plemetini, na centralnom Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.