Izvor: B92, 12.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pominjanje Kosova u Ustavu može voditi bojkotu dijaloga"

Priština, Beograd -- Premijer Kosova Bajram Redžepi rekao je da izjave političara u Srbiji o uključivanju Kosova u nov Ustav Srbije koče početak dijaloga Beograda i Prištine. "Tražimo da prestanak takvih grešaka i stvaranje povoljnije klime za razgovore", rekao je Redžepi. On je upozorio da će se Vlada Kosova, ukoliko Srbija u svom Ustavu Kosovo bude navodila kao svoju teritoriju, konsultovati s Parlamentom i predsednikom Kosova o zauzimanju jedinstvenog stava koji bi verovatno značio bojkot razgovora.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović ocenjuje da pojedini albanski predstvanici pokušavaju da nađu izgovor za nepripremljenost za dijalog Beograda i Prištine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.