Pomen generalu Mihailoviću u Sabornoj crkvi

Izvor: Blic, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen generalu Mihailoviću u Sabornoj crkvi

Povodom 61. godišnjice smrti, juče je u Sabornoj crkvi u Beogradu služen pomen komandantu Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini i vođi Ravnogorskog pokreta, generalu Dragoljubu - Draži Mihailoviću.

Pomenu su, osim njegovog unuka Vojislava Mihailovića, prisustvovali i drugi predstavnici Srpskog demokratskog pokreta obnove i nekoliko desetina građana.

Episkop hvostanski Atanasije, koji je služio pomen, rekao je da je general Mihailović svojim delom našao visoko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto u istoriji koje mu niko ne može uzeti iako su njegovi neprijatelji mislili da će biti zaboravljen ako mu uskrate i pravo na grob.

Vojislav Mihailović je rekao da vlasti nisu učinile neki veliki pomak da se sazna gde je grob njegovog dede, ali veruje da će se uskoro i to otkriti. Mihailović očekuje da se „poništi sramna presuda" iz 1946, kojom je njegov deda osuđen na smrt, podsećajući da je zahtev za rehabilitaciju podneo Okružnom sudu u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.