Izvor: B92, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomak u pristupu informacijama

Beograd -- Izvestioci SE pozitivno ocenili napredak u vezi s dostupnošću informacija od javnog značaja.

Izvestioci Komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Čarls Gorens i Andreas Gros pozitivno su ocenili pomake u vezi sa unapređenjem dostupnosti informacija od javnog značaja i rada poverenika za informacije od javnog značaja, saopšteno je iz službe poverenika Rodoljuba Šabića.

U razgovoru Šabića i izvestilaca komiteta za posmatranje kao veoma važni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenjeni su pomaci na planu unapređenja slobode pristupa informacijama u Srbiji i doprinos koji tome daje poverenik i njegova služba.

Osnovni predmet razgovora bila su pitanja u vezi sa usklađivanjem pravnog poretka Srbije sa evropskim, a u skladu sa standardima koji su afirmisani u okviru Evropske unije i SE.

Posebno interesovanje pokazano je za praktične rezultate ostvarene na polju ljudskih prava i sloboda i u borbi protiv korupcije. U razgovoru je naglašeno da uz usvajanje novih zakona podjednak značaj ima i stvaranje uslova za njihovu primenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.