Izvor: B92, 14.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polt: Živeti u skladu sa ishodom

Beograd -- Ambasador SAD u Srbiji Majkl Polt kaže da Srbija mora da nauči da živi sa ishodom pregovora o statusu Kosova.

"Rečeno je da nijedna strana neće moći da unilateralno proglasi sopstveno rešenje za Kosovo. Zaboravlja se kako smo stigli u ovu situaciju. Miloševićevi potezi na Kosovu naterali su međunarodnu zajednicu da bude deo nečega što je pre toga bilo čisto unutrašnje pitanje Srbije, a sada je to predmet pregovora u koje je uključena međunarodna zajednica", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Polt za Blic.

Prema njegovim rečima, nije dovoljno urađeno na realizaciji Akcionog plana. "Jedini način da dokažete da ne možete da uhapsite Mladića ili da pokažete da nije u Srbiji, jeste da nam kažete gde je. Neću sa vašim državnicima više da raspravljam zašto nije uhvaćen Mladić. Sve je već rečeno", istakao je Polt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.