Polt: Nadzirana nezavisnost predstavlja kompromis

Izvor: Blic, 27.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polt: Nadzirana nezavisnost predstavlja kompromis

Kompromisno rešenje za budući status Kosmeta je već postignuto i taj kompromis je nadzirana nezavisnost, izjavio je ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt, povodom predstojećeg sastanka Buša i Putina.

Polt je dodao i da su za ispunjavanje plana o nezavisnosti obezbeđeni podrška EU, NATO i generalnog sekretara UN, te da taj plan može biti sproveden i bez pristanka Srbije, dok je Srbiji za sprovođenje njenog plana neophodna američka pomoć. Inače, Polt je svoj govor počeo žaljenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što ga nije održao na Fakultetu političkih nauka kao što je bilo planirano. „Na moje razočaranje, fakultet je odlučio da ne dozvoli medijima da prate obraćanje plašeći se reperkusija vlade", rekao je Polt. On je zbog toga govorio u Centru lepih umetnosti „Gvarnerijus". Među prisutnima je bio i profesor Ivo Visković sa FPN koji je reagovao, rekavši da je ideja bila da ambasador održi zatvoreno predavanje za stotinak studenata, a da se medijima ne dozvoli pristup da bi se izbegla politizacija govora, kao što se nedavno desilo sa obraćanjem nemačkog ambasadora Cobela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.