Izvor: B92, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polt: Moguće novo uslovljavanje

Beograd -- Američki ambasador u SCG Majkl Polt upozorio je da bi američka vlada mogla ponovo uskratiti finansijsku pomoć SCG zbog Mladića.

Polt je u razgovoru sa novinarima nakon sastanka Američke privredne komore, kazao da Vlada Srbije konkretno sarađuje sa Hagom i "iskreno rešava to pitanje", ali je istakao da je "ono što se na kraju računa - rezultat, a ne spremnost".

"Ukoliko Mladić ne bude u Hagu kada američka vlada bude ponovo procenjivala dodatnu pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SCG, ta pomoć će opet biti uskraćena, što ne želimo da se desi i na čemu ćemo sa Vladom Srbije raditi da to izbegnemo i da to ne utiče na investicije", precizirao je američki ambasador u SCG.

Prema njegovim rečima, takvo uslovljavanje neće važiti za problem Kosova, gde će američka vlada zauzeti neutralan položaj između dve strane koje bi o tome trebalo da odlučuju.

Ukoliko Crna Gora iduće godine raspiše referendum, prema rečima Polta, to će biti odluka koju će doneti isključivo crnogorski narod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.