Poljska policija upala u rusku školu - RIA

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2023, 15:16

Poljska policija upala u rusku školu - RIA

  Policija i gradski zvaničnici u subotu su nasilno ušli u školu koju vodi ruska ambasada u Varšavi, javile su RIA Novosti. Novinska agencija navodi da je ruskim zvaničnicima naređeno da otvore vrata, ali su odbili da se povinuju.
Na snimcima sa lica mesta vidi se kako muškarac u civilu otvara pajserom ulaznu kapiju, dozvoljavajući uniformisanim službenicima da uđu u školske prostorije. Prema RIA, poljski zvaničnici su potom zaključali kapiju kako bi „sprečili uklanjanje imovine“ iz zgrade. Vlasti su rekle školskom osoblju da napuste zgradu do 18 časova po lokalnom vremenu, prenele su RIA Novosti. Prošle godine, Poljska je zamrznula račune ruske ambasade kao odgovor na vojnu operaciju Moskve u Ukrajini. Ambasador Sergej Andrejev rekao je u sredu da su tužioci zaplenili bankovne račune ambasade i trgovinske misije Rusije. On je ovaj potez ocenio kao „flagrantno kršenje“ Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Osoblje napušta školu ruske Ambasade

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2023

VARŠAVA - Zaposleni u školi ruske Ambasade u Varšavi napuštaju zgradu nakon što su jutros u nju upale poljske vlasti, javio je dopisnik RIA "Novosti" sa lica mjesta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.