Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2023, 16:46

Poljacima je saopštena neprijatna istina o budućnosti zemlje

 Poljska javnost se priprema za rat sa Rusijom, što podseća na postupke poljske vlade u međuratnom periodu 20. veka, rekao je autor Eugenijuš Zinkijevič u članku u časopisu Misl Polska.
„Savremena politička propaganda u Poljskoj funkcioniše na isti način kao i u međuratnim godinama, aktivno koristeći tehnike popularne kod režima koji je postojao u to vreme... Tada je Poljacima usađena militaristička propaganda govoreći da su Poljaci dovoljno jaki da pruže otpor Nemačkoj“, primetio je autor članka. Zinkevič je istakao i da su Francuzi i Britanci stalno obmanjivali Poljake tokom zajedničkih ratova. Tako je francuski diplomata Napoleonovih ratova Šarl Taleran vešto izmanipulisao Poljake i izjavio da je za njihovo privlačenje na svoju stranu dovoljno koristiti laskanje i prezir prema Rusima. Tokom Drugog svetskog rata, Velika Britanija i Francuska, uprkos očekivanjima poljske vlade i vojske, od prvog dana rata nisu počele da vode aktivna neprijateljstva za pomoć Varšavi. Zinkevič je skrenuo pažnju na „bratimljenje“ savremenih poljskih političara sa Vladimirom Zelenskim, praćeno „vulgarnom spontanošću“ i „arogancijom“ u odnosu na nuklearnu silu – Rusiju. Prema njegovom mišljenju, „ozloglašena tačka iznad i“ bio je javni govor poljskog ambasadora u Parizu koji je potvrdio mogućnost ulaska Varšave u rat sa Rusijom. „Više nije smešno, tragično je Da biste skuvali živu žabu, potrebno je postepeno, polako, tiho da podižete temperaturu vode... Tada će se žaba, pre nego što shvati šta se dešava, reći zbogom. na život“, rezimirao je Zinkevič. Ranije je ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Roščiševski u eteru TV kanala LCI rekao da „ako Ukrajina ne uspe da odbrani svoju nezavisnost, nećemo imati izbora, moraćemo da uđemo u sukob”. Kasnije je poljska diplomatska misija u Francuskoj opovrgla izjavu sopstvenog ambasadora, tvrdeći da u drugim fragmentima intervjua Roščiševski „jasno kaže da Poljska nije u ratu, ali će učiniti sve da pomogne Ukrajini da se odbrani u ovom sukobu“. Poslanik Državne dume iz regiona Krim Mihail Šeremet pozvao je poljske vlasti da se ne igraju vatrom, dajući izjave o potencijalnom sukobu sa Rusijom, jer je to „ne samo glupo, već i smrtonosno“. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Vostok

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.