Izvor: Glas javnosti, 21.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika - ukratko...

Vučić: Užasnuti smo diktaturom

 BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjavio je juče da su radikali „užasnuti diktaturom“ u Srbiji i da je koalicija napravljena u Beogradu i Republici „neprirodna, nakazna tvorevina, koja će samo pljačkati građane“.

„Niko nije glasao za koaliciju - Čedomir Jovanović, Mira Marković i Boris Tadić“, rekao je Vučić i dodao da će nelegitimnost dovesti novu beogradsku vlast do novih izbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << On je rekao da se ukidanje demokratije sprovodi na svim nivoima i upitao gde je departizacija o kojoj je govorila LDP.

Upitan da će Milorad Ulemek Legija biti svedok odbrane u procesu koji se vodi pred Haškim tribunalom protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, Vučić je odgovorio odrečno. On je samo kratko rekao da je Ulemek uputio Šešelju izjavu koja govori o nekim događajima vezanim za optužnicu.

LSV protiv energetskog sporazuma

 NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je juče da će poslanici LSV u Skupštini Srbije glasati protiv ratifikacije energetskog sporazuma sa Rusijom, jer se ne slažu sa namerom da se NIS proda za „svega 400 miliona evra“.

„NIS ne sme i ne može biti prodat, a da Vojvodina i njeni građani ne budu obeštećeni. Dakle, naglašavam da nismo protiv energetskog sporazuma sa Rusijom, nemamo ništa protiv da ‘Južni tok’ dođe u Srbiju, čak smatramo da je to za državu korisno, ali te ekonomske aranžmane ne treba da plaćaju Vojvođani“, rekao je Kostreš.

Podsetio je da se sva nalazišta nafte i gasa, obe rafinerije nafte - u Novom Sadu i Pančevu, te 90 odsto zaposlenih u NIS-u, nalaze se na teritoriji Vojvodine.

Tadić do kraja godine ide u Kinu

 PEKING - Predsednik Srbije Boris Tadić zvanično će posetiti Kinu do kraja godine, izjavio je ambasador Srbije u Kini Miomir Udovički.

- Mi do kraja godine očekujemo zvaničnu posetu predsednika Tadića i radimo na detaljima te posete - izjavio je Udovički agenciji Beta, navodeći da će Tadić biti prvi predsednik Srbije koji će u tom svojstvu posetiti Peking.

Udovički je rekao da su principijelni stav Kine o Kosovu i njeno insistiranje na poštovanju međunarodnog prava veoma značajni za Srbiju, posebno u svetlu predstojeće inicijative u Generalnoj skupštini UN.

- Kada jedna zemlja takvog ugleda kao što je Kina, a pri tom je stalna članica Saveta bezbednosti UN, kao i Rusija, veoma čvrsto i principijelno kaže da ne podržava i ne može da prihvati jednostrano otcepljenje Kosova, takav stav sigurno da utiče i na druge zemlje koje posmatraju, osluškuju, gledaju kako se postavljaju velike i uticajne zemlje“, rekao je Udovički u intervjuu agenciji Beta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.