Izvor: B92, 30.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politička čistka neistomišljenika"

Kragujevac -- DS u Kragujevcu kritikuje smenu potpredsednika te stranke Dragana Šutanovca iz Upravnog odbora fabrike "Zastava oružje".

Lokalni odbor Demokratske stranke u Kragujevcu kritikovao je danas smenu potpredsednika te stranke Dragana Šutanovca iz Upravnog odbora fabrike "Zastava oružje" i tu odluku nazvao "političkom".

Na konferenciji za novinare predsednik gradskog odbora DS Dragan Planić optužio je ministra privrede Predraga Bubala i direktora fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Zastava oružje" Dragoljuba Grujovića da stoje iza smene Šutanovca i dodao da se radi o "političkoj čistki neistomišljenika".

Planić je kazao da je Šutanovac izabran u Upravni odbor fabrike "Zastava oružje" kao predstavnik državnog kapitala i naglasio da se tada javno izjasnio da "neće da glasa za otpuštanje radnika". Prema njegovim rečima, Šutanovac je imao "ključnu ulogu" prilikom sklapanja dugoročnog poslovnog ugovora sa američkom firmom "Remington" sa kojom fabrika "Zastava oružje" ima uspešnu saradnju.

Poslanik DS-a Aleksandar Radosavljević optužio je aktuelnu vlast u Republici i gradu da želi da se "osveti prethodnoj vlasti DOS-a" i naglasio da je Šutanovac smenjen jer se borio protiv nezaposlenosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.