Političari još gledaju s plakata

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari još "gledaju" s plakata

Stranke pre izbora plaćaju štampanje i organizuju lepljenje, a u većini gradova posle izbora angažuju se i u skidanju promotivnih plakata.

Ukoliko izborni kandidati nastave da posmatraju građane sa zidova i posle zadatog roka, strankama će stići prijave komunalne inspekcije.

Na mestima u Beogradu predviđenim za plakate predizborni materijal već je nekoliko puta prelepljen novim reklamama. Na mestima koja za to nisu predviđena tolerisano je oglašavanje do izbora, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već ističe rok za njihovo uklanjanje, jer je komunalna inspekcija ovlašćena da podnosi prijave partijama. Kontrola je prepuštena lokalnoj samoupravi, pa su mnogi gradovi spremni i za naplatu.

Saša Milenković, sekretar za inspekcijske poslove Kragujevac kaže da je rok za skidanje plakata 24 sata, a posle će, kako istiće, uslediti prijave. Milenković dodaje da će taj trošak da se prebaci na teret onoga ko je trebalo da ukloni plakate.

Lidija Tomaš iz gradske Uprave za komunalne poslove Novi Sad navodi da visina kazne iznosi od milion do dva dinara ali zavisi od povšine izlepljenog prostora.

I u glavnom gradu stranke su dužne da skinu plakate, a ukoliko se to ne desi, plakati će biti uklonjeni, i to naplaćeno. Javno preduzeće Gradska čistoća na spisku vanrednih aktivnosti ima i ručno uklanjanje plakata.

Stranke u Užicu i Zrenjaninu nisu čekale da istekne rok, već su u utorak aktivisti počeli da uklanjaju plakate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.