Izvor: B92, 03.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikalac dobio otkaz

Beograd -- Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović kaže da je razlog otkaza u MUP-u njegovo sklanjanje sa te funkcije.

Mijailović navodi da obrazloženje rešenja o prestanku radnog odnosa "apsolutno ne odgovara istini". To rešenje, kako je kazao Mijailović, nije ni doneo nadležni disciplinski starešina, nego je otkucano u sedištu MUP-a, a na starešinu je vršen pritisak da to potpiše.

Mijailović je, kako stoji u rešenju, otkaz dobio zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navoda izrečenih na konferenciji za novinare 10. maja, na kojoj je ministra Dragana Jočića optužio za diktaturu u MUP-u, a iznete su i mnoge druge zamerke na rad rukovodstva Ministarstva.

Prema mišljenju disciplinskog starešine Policijske uprave u Beogradu, on je na toj konferenciji, "koristeći se funkcijom u sindikatu iznosio proizvoljne tvrdnje o Ministarstvu, ministru i drugim starešinama u Ministarstvu".

Mijailović, s druge strane, tvrdi da je prenosio stavove PSS-a, zaključke sa sastanka Predsedništva, održanog u drugoj polovini aprila, kada je odlučeno da sindikat izađe u javnost i na konferenciji za štampu iznese zamerke na rad vrha MUP-a.

On je rekao da mu je na teret stavljeno i to što je na konferenciji za novinare bio u policijskoj uniformi, pa je naglasio da se treba prisetiti nekih ranijih izjava "o uniformi i štrajku", aludirajući na stav aktuelnog premijera Srbije Vojislava Koštunice povodom štrajka "crvenih beretki" 2001. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.