Izvor: B92, 17.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zaustavila radnike u Kragujevcu

Kragujevac -- Kordon policajaca sprečio je u ponedeljak ulazak članova "Radničkog otpora" u Skupštinu grada i tada su se demonstranti sukobili sa policijom. Nije bilo povređenih u sukobu pred Skupštinom grada, kada je više stotina radnika kragujevačkih preduzeća zahtevalo da predstavnici Radničkog otpora uđu na razgovore kod gradonačelnika Vlatka Rajkovića.

Predsednik "Radničkog otpora" Radiša Pavlović rekao je da će radnici zahtevati smenu lokalne vlasti, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "upotrebila interventni vod protiv svojih građana", koji su mirno želeli da uđu u zgradu Skupštine. Ocenjujući da je "jadna ona vlast koju policija čuva od naroda", Pavlović je rekao da je pored policije, koja je stajala na ulazu u zgradu Skupštine, veliki broj policajaca bio u zgradi skupštine ocenjujući da mnogi od policajaca nisu iz Kragujevca.

Članovi Radničkog otpora najpre su protestvovali na centralnom gradskom trgu Kod Krsta, a zatim su došli pred zgradu Skupštine grada zahtevajući razgovore sa gradskim rukovodstvom u čemu ih je sprečio kordon policajaca. Nastavak protesta članova Radničkog otpora zakazan je za utorak u 11 sati na trgu Kod Krsta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.