Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zabranila skup LDP ispred Vlade Srbije

Policija je danas zabranila skup Liberalno-demokratske partije ispred zgrade Vlade Srbije organizovan u znak protesta na optužbe ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića upućene na račun LDP-a. LDP tvrdi da je skup uredno prijavljen.



Prema navodima policajaca, koji su grubo udaljili novinare od zgrade Vlade, skup mladih LDP nije na vreme najavljen.

Oko zgrade vlade je raspoređeno dvadesetak policajaca, a u ulici Kneza Miloša uočljivo je jako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policijsko prisustvo na svim lokacijama gde su 21. februara posle mitinga "Kosovo je Srbija" izbili nemiri.

Predstavnici LDP-a naveli su da im je tek po dolasku u Ulicu Kneza Miloša rečeno da se ne mogu okupiti ispred zgrade Vlade Srbije i da ne mogu ministru za infrastrukturu Velimiru Iliću predati poklon, kako su planirali. Policija je rekla da to okupljanje "nije bezbedno" i da ne smeju ugrožavati saobraćaj.

Mladi LDP-a su Iliću doneli, kako tvrde, knjigu njegovih političkih shvatanja i gledišta, "Dnevnik mladog Adolfa Hitlera" autora Radovana Ždrala.

"Doneli smo i ciglu iz prostorija LDP koju mu vraćamo, a koja je tamo bačena tokom protesta 17. februara (kada je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova)", rekao je portparol podmladka LDP Milan Tavčar.

U neredima je u zapaljenoj ambasadi SAD poginuo jedan demonstrant, a demolirano je još nekoliko ambasada i stranih banaka, i pokradeno mnogo radnji.

Ministar za infraskukturu Velimir Ilić optužio je pre dva dana, kako je rekao, "izdajničke grupe" za organizaciju tih nereda i naveo da je LDP među njima.

Policija je juče zabranila i okupljanje predstavnika Pokreta "Evropa nema alternativu" ispred slovenačke ambasade u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.