Policija uvela „vanredno stanje”

Izvor: Politika, 19.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uvela „vanredno stanje”

Predsednik Opštinskog odbora SNS Milutin Đukanović dobio poziv na informativni razgovor u nikšićki Centar bezbednosti

Nikšić – Juče u 15 sati Milutin Đukanović, predsednik Opštinskog odbora SNS, dobio je poziv na informativni razgovor u nikšićki Centar bezbednosti. Ovo je peti put u poslednjih deset dana da je prvi čovek ove stranke u Nikšiću pozvan na informativni razgovor.

– U noći između subote i nedelje u 1.30 sati na kućna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vrata su mi zakucali policajci i obavestili me da treba odmah da se javim na informativni razgovor, a ukoliko se tome ne odazovem oni će me privesti. Pored mene oni su priveli tri člana Opštinskog odbora i jednog člana GO Velimira Erakovića. Razlog privođenja, kako su nas obavestili u policiji, posle četvorosatnog zadržavanja, jeste to što je neko u Gornjem Polju postavio barikade na saobraćajnici koja vodi prema Vidrovanu, na kojima je stajala parola „Obraz je preči". Iako moja stranka i ja lično nemamo nikakve veze sa postavljanjem barikada, niti sa protestnim šetnjama koje se po Nikšiću organizuju već nekoliko noći, policija je uvela nenajavljeni policijski čas, rekao je u razgovoru sa novinarima Đukanović.

– U policiji su me pitali da li sam bio u Podgorici na mitingu iako su znali da sam bio, a vidi se i na TV snimcima i ne krijem da podržavam svog predsednika Andriju Mandića i da ćemo danas u ranim jutarnjim satima krenuti peške u Podgoricu u znak solidarnosti sa građanima iz Bijelog Polja i drugih gradova Crne Gore. Posle jučerašnjeg razgovora u policiji rečeno mi je da je zbog šetnji građana ugrožena bezbednost saobraćaja, ali i zbog buke i vike uznemireni građani. Mislim da je ovo pokušaj da se spreči protestna šetnja građana Nikšića koji su se samoinicijativno organizovali u znak revolta što je Vlada Crne Gore priznala Kosovo. Ako misle da će me uplašiti, grdno se varaju. Nisam se ogrešio ni o zakon , ni o državu. Ja sam čista obraza, poručuje Đukanović.

R. Vukićević

[objavljeno: 20/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.