Izvor: B92, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policija maltretirala Jovanoviće"

Beograd -- Čedomira Jovanovića i njegovu porodicu sinoć je fizički maltretirala interventna brigada beogradske policije.

Kako se navodi u saopštenju Liberalno-demokratske partije, čiji je predsednik, Jovanović je s porodicom zaustavljen u 18.00 kod Glavne pošte u Takovskoj ulici, na oko 100 metara od stana.

"Od Čedomira Jovanovića, njegove supruge Jelene, u osmom mesecu trudnoće, i osamnaestomesečnog sina Mihajla zahtevano je da napuste automobil, s lampama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uperenim u oči, uz obrazloženje da bi ispod sedišta mogla da se krije droga. Policija je posle pola sata otišla bez objašnjenja, a izjava predstavnika beogradske policije da se radi o rutinskoj kontroli nije tačna. U demokratskom društvu, građane ne sme da maltretira policija. Napominjemo da nijedan član porodice Jovanović nije počinio nijedno krivično delo. Ovo je 20. put da je policija zaustavila Čedomira Jovanovića u proteklih 12 meseci. Hapšenje i tortura političkih neistomišljenika najbolji je opis pravne države Vojislava Koštunice. Poverenje u sadašnju vlast nemaju građani, ali zato Koštunici, Jočiću, Stojkoviću i Bulatoviću veruje Milorad Ulemek, optuženi za najteža krivična dela u ovoj zemlji. Kada aktuelna vlast ohrabruje kriminalca osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića, građanima Srbije ne ostaje ništa drugo nego da budu u strahu", navodi LDP.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova već godinu dana nije dalo odgovor na pretnje likvidacijom sinu i supruzi Čedomira Jovanovića. Liberalno-demokratska partija postavlja pitanje Koštunici, Jočiću i Stojkoviću zbog čega je policija mltretirala Čedomira Jovanovića i koji zakon je on prekršio", saopštava LDP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.