Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola Srbije protiv izručenja Hagu

Beograd -- 60,8 odsto punoletnih građana Srbije apsolutno se protivi izručenju bilo kog državljanina SCG Haškom tribunalu.

To su rezultati najnovijeg istraživanja agencije "Marten board international" i časopisa "Nova srpska politička misao". Urednik ovog lista Đorđe Vukadinović predstavio je u utorak u Medija centru rezultate istraživanja, prema kome 19,2 odsto građana smatra da treba izručiti haške optuženike, 10,1 odsto ne zna da li to treba ili ne treba da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi, dok je 8,9 odsto ravnodušno prema tom pitanju.

"Interesantno je da, na primer, među simpatizerima G 17 plus postoji gotovo isti broj onih koji su apsolutno 'protiv' i apsolutno 'za' saradnju sa Hagom. Pristalice Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića većinom su protiv izručenja naših građana Hagu, ali nije zanemarljiv broj birača PŠ koji bi sarađivali sa Tribunalom. Radikali su u ogromnoj većini protiv Haga, DSS je uglavnom neodlučna, dok se za DS može reći da je 'prohaška' stranka", precizirao je Vukadinović.

Predstavnici "Marten board" i "Nove srpske političke misli" naglasili su da na rang-listi stranaka i poltičara nema bitnijih promena u odnosu na rejting posle predsedničkih izbora.

Istraživanje je obavljeno u avgustu na slučajnom uzorku od 1.424 punoletnih ispitanika na teritoriji Srbije bez Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.