Izvor: Blic, 17.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj ubistva Draškovića

Pokušaj ubistva Draškovića

PODGORICA (Beta) Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je juče da su nepoznati počinioci u četvrtak uveče sa sedam metaka iz pištolja pucali na predsednika SPO Vuka Draškovića i time izvršili krivično delo ubistva u pokušaju.

'Shodno aktuelnoj bezbedonosnoj situaciji, a u cilju efikasnog sprečavanja akata usmerenih na ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti svih građana Crne Gore, kao i onih koji po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raznim osnovama borave u njoj, MUP je izvršio određene, adekvatne kadrovske promene', navodi se u saopštenju MUP Crne Gore. Navodi se da se u trenutku izvršenja dela, preksinoć oko 23.45 sati, Drašković nalazio u svom stanu u naselju 'Pod Dubovica' u Budvi.

'Dok se Drašković nalazio u trpezariji, za sada nepoznati izvršilac ili više njih, prešli su sa dvorišne strane zgrade i kroz otvoreni prozor ispalili sedam hitaca iz pištolja 7,65 mm, za sada nepoznate marke i broja, u pravcu Draškovića', navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je lider SPO pogođen sa dva projektila, jednim u predelu uva, a da je drugim okrznut u predelu desne slepoočnice.

Prema saopštenju, neidentifikovani izvršilac ili više njih udaljili su se u nepoznatom pravcu.

Drašković je prebačen u Medicinski centar u Kotoru, gde je nakon ukazane medicinske pomoći otpušten na kućno lečenje. MUP preduzima intenzivne i opsežne mere i radnje radi pronalaženja i lišavanja slobode počinilaca tog krivičnog dela, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, saopštava MUP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.