Pokrenuta proizvodnja u Ikarbusu

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta proizvodnja u Ikarbusu

"Fabrika autobusa "Ikarbus" pokrenula ponovo svoje pogone kako bi završili dogovoreni posao proizvodnje osam autobusa za potrebe "Laste"", izjavio predsednik sindikata zaposlenih Velimir Gligorić.

"Predvidjeno je da taj posao završimo do 15. decembra, tako da ostaje pitanje šta će se sa nama desiti nakon tog datuma", istakao je Gligorić.

Prema njegovim rečima, italjanski "Breda menarinibus" planira da uzme fabriku "Ikarbus" u zakup na najmanje dve godine, pokrene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proizvodnju oko 400 autobusa godišnje i tako uposli 300 radnika.

Prema najavama iz Bolonje, "Breda menarinibus" će obezbediti kompletnu proizvodnju, od šasije, konstrukcije do elektronike autobusa, za razliku od dosadašnje prakse kada su u Ikarbus samo sklapani autobusi od dopremnjenih delova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.