Pokrenuta procedura za izbor ombudsmana

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta procedura za izbor ombudsmana

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica DJukić Dejanović rekla je u petak da je pokrenula proceduru za izbor zaštitnika gradjana, ali da nije sigurna da će ona biti završena do isteka mandata ombudsmana Saše Jankovića, 23. jula.

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica DJukić Dejanović rekla je u petak da je pokrenula proceduru za izbor zaštitnika gradjana, ali da nije sigurna da će ona biti završena do isteka mandata ombudsmana Saše Jankovića, 23. jula.DJukić Dejanović je agenciji Beta rekla da je, u svojstvu predsednika Odbora za ustavna pitanja koji jedini može da utvrdi kandidata za zaštitnika gradjana, obavestila sve poslaničke grupe da je potrebno da pošalju svoje predloge za izbor ombudsmana."Idemo na dva koloseka - s jedne strane postoji teorijska mogućnost da izmenimo i dopunimo Zakon o zaštitniku gradjana, a s druge strane da po postojećem zakonu krenemo u proceduru izbora i ova druga aktivnost je započeta", kazala je ona.Predsednica parlamenta je rekla da bi, u slučaju da novi ombudsman ne bude izabran, Janković mogao da odredi svog zamenika koji bi do šest meseci obavljao dužnost ombudsmana, i da će u tom periodu izbor biti završen.Mandat zaštitnika gradjana je pet godina.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.