Izvor: Blic, 26.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak protiv Homena i Ćirića

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa pokrenuo postupak protiv državnih sekretara ministarstava ekonomije i pravde Nebojše Ćirića i Slobodana Homena zbog sumnje da su prekršili Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Protiv državnih sekretara ministarstava ekonomije i pravde Nebojše Ćirića i Slobodana Homena Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa pokrenuo je postupak zbog sumnje da su prekršili Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Republički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbor za rešavanje o sukobu interesa navodi da su Ćirić i Homen, sastavljanjem preporuke o postupanju sudova u radnim sporovima i njenim prosleđivanjem Vrhovnom sudu Srbije, prekršili odredbu zakona kojom je javnom funkcioneru zabranjeno da utiče na sudsku vlast.

U saopštenju se još navodi se da su Ćirić i Homen osumnjičeni da su sastavljanjem preporuke o postupanju sudova u radnim sporovima i njenim prosleđivanjem Vrhovnom sudu Srbije prekršili odredbu zakona kojom je javnom funkcioneru zabranjeno da uticanjem na sudsku vlast "interesno pogoduje drugom licu".

Odbor je odlučio da pokrene 19 postupaka zbog nedozvoljenog gomilanja funkcija i dva postupka zbog povrede drugih odredbi zakona, a izrekao je i osam mera nejavnog upozorenja i jednu javnu meru.

U saopštenju odbora ne navodi se ime osobe kojoj je izrečena javna mera upozorenja.

Odbor za rešavanje o sukobu interesa je zatražio od Republičke izborne komisije (RIK) da dostavi dodatne podatke o isplatama dnevnica u danima kada je održavano više sednica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.