Poklon Mitros Flajšvarena mitrovačkoj školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon "Mitros Flajšvarena" mitrovačkoj školi

Predstavnici Kompanija "Mitros Flajšvaren" poklonili su sremskomitrovačkoj Prehrambeno-šumarskoj i hemijskoj školi kompletnu opremu koju su zatekli u bivšoj industrijskoj klanici i fabrici konzervi "Mitros".

Kako je objasnila Bojana Maksić, rukovodilac kontrole kvaliteta u "Mitros Flajšvarenu", reč je ispravnoj opremi, priboru i posudama zatečenim u bivšoj laboratoriji "Mitrosa". Ta oprema ne ispunjava vrhunske zahteve standarda koje će imati "Mitros Flajšvaren", ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će učenici moći da je koriste za hemijske i mikrobiološke vežbe u školi.

Direktor Prehrambeno hemijske i šumarske škole Nebojša Ognjenović i direktor "Mitros Flajšvarena" Ramo Adrović su istakli da je ovo samo početak saradnje pošto će se od naredne školske godine u toj školi, za potrebe ove kompanije učenici školovati na smerovima za mesare i prehrambene tehničare.

Po rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, koncept dualnog obrazovanja već sada funkcioniše između Tehničke škole i Brodogradilitša "Vahali", a uskoro će ovaj koncept funkcionisati i kroz povezivanje "Mitros Flajšvarena" i Prehrambeno-šumarske i hemijske škole pa će učenici ove škole tokom školovanja imati obezbeđenu praksu u "Mitros Flajšvarenu, a najbolji od njih i siguran posao nakon završetka srednje škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.