Pogačar: Frilenseri sutra na sastanku u Vladi Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2021, 12:39

Pogačar: Frilenseri sutra na sastanku u Vladi Srbije

Predstavnici Udruženja radnika na internetu pozvani su sutra na sastanak u Vladi Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja naplate poreza za frilensere, kažu za Tanjug u tom udruženju.

Miran Pogačar iz Udruženja smatra da je najnoviji predlog Vlade Srbije "suptilan poziv na pregovore", a da se ne razlikuje mnogo od prethodnog koji im je bio ponuđen.

"Najbitnije je da se pregovori nastavljaju, ali čini mi se da se nismo mnogo pomakli", rekao je Pogačar.

Izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je očekivanje da će pregovarački tim Udruženja sutra na sastanku sa predstavnicima Vlade doći do rešenja koje bi podrazumevalo otpis potraživanja u prethodnih pet godina, jer je, kaže, odgovornost za nastalu situaciju u najvećoj mogućoj meri na državi.

Kako je ranije danas rečeno za Tanjug u Ministarstvu finansija, Vlada će predstaviti sutra frilenserima novu ponudu na osnovu koje će oko 80 odsto njih biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina.

Takođe, novi predlog predviđa i da država preostalim frilenserima otpiše sve kamate i da ponudi reprogram u trajanju od 10 godina.

Poreska uprava je u oktobru prošle godine pozvala radnike na internetu da sami obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih pet godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi, zbog čega su frilenseri negodovali u više navrata u prethodnom periodu.

Do sada su se predstavnici frilensera nekoliko puta sastali sa predstavnicima Vlade i Poreske uprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi predlog Vlade frilenserima: Otpis kamata i reprogram duga

Izvor: Kamatica.com, 29.Mar.2021

Vlada Srbije predstaviće sutra frilenserima novu ponudu na osnovu koje će oko 80 odsto njih biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.