Podsticaji za producente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsticaji za producente

Vlada Srbije očekuje zaradu od najmanje 50 miliona evra od snimanja filmova u sledećih nekoliko godina, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, posle razgovora sa američkim filmskim producentom Stivenom Šapirom.

Filmska asocijacija Srbije već duže razgovara sa vladom o subvencijama za strane i domaće producente, pošto tako nešto postoji u susednim zemljama, rekla je ona i dodala da se u pravljenju filmova angažuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mala i srednja preduzeća i promoviše turizam, o čemu jedino Srbija nije brinula u regionu.

Ona je rekla da vlada razmišlja o svim mogućnostima, uključujući i povratak PDV.

Stiven Šapiro, producent filma "Novembarski čovek" koji je sniman u Srbiji, je rekao da je odlična vest to što je Vlada Srbije odlučila da krene sa podsticajima.

Program podsticaja je ključna stvar za privlačenje filmskih ekipa, a kada Srbija bude ustanovila kredibilni program podsticaja veliki filmski studiji će doći ovde, rekao je on.

Ministar privrede Željko Sertić je izjavio da je nacrt uredbe koja se bavi prvenstveno finansijskim podsticajima za strane producente već završen i da predstoji usaglašavanje između više ministarstava.

Ideja je da vidimo kako da dodatnim podsticajima pospešimo filmsku industriju i da damo podršku ostvarivanju poslovnih planova kompanija koje dolaze u Srbiju, objasnio je Sertić.

Nismo razgovarali o pravljenju Holivuda na Dunavu, rekao je ambasador SAD Majkl Kirbi dodajući da će privlačenje filmskih ekipa biti dobar publicitet za Srbiju.

Dolazak filmskih ekipa će će doneti i veliki broj novih radnih mesta, smatra Kirbi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podsticanjem kinematografije do radnih mesta

Izvor: RTS, 09.Feb.2015

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministar privrede Željko Sertić najavili su usvajanje uredbe o podsticajima filmskoj industriji, koja će privući strane producente i značajno povećati prihode Srbije u toj oblasti. ...

Nastavak na RTS...

Kolektivni ugovor za bezbednost radnika u inostranstvu

Izvor: Beta, 09.Feb.2015

BEOGRAD, 9. februara 2015. (Beta) - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak da će Vlada Srbije podržati sve domaće gradjevinske kompanije koje ugovaraju poslove u inostranstvu, a da bi u posebnom kolektivnom ugovoru trebalo usaglasiti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.