Podrška DSS-a zavisi od okolnosti

Izvor: B92, 20.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podrška DSS-a zavisi od okolnosti"

Miloš Aligrudić (FoNet)

Beograd -- Miloš Aligrudić kaže će od okolnosti raspisivanja izbora za predsednika Srbije zavisiti da li će DSS podržati Borisa Tadića.

"Uprkos logici podržavanja koalicionog partnera, postoji jedna druga logika koja je ispravnija i po kojoj, kada imate registrovane političke stranke, njihov interes jeste da imaju svoje kandidate na svim izborima. To je pravilo, a koalicije i podržavanje tuđih kandidata jesu izuzetak u političkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << životu", rekao je potpredsednik DSS-a u intervjuu Blicu.

Prema njegovim rečima, "od niza okolnosti" zavisi da li će vladajuća koalicija imati jednog zajedničkog kandidata za predsednika Srbije.

Aligrudić je rekao da je potpuno neozbiljno i suprotno državnom interesu krenuti u izbornu kampanju pre 10. decembra, jer postoji opasnost da određivanje statusa Kosova poprimi negativan tok.

"Čvrst stav DSS jeste da izbore ne bi trebalo raspisati niti izbornu kampanju voditi pre 10. decembra, ali ni nekoliko dana nakon tog datuma", rekao je Aligrudić.

On je rekao da trenutno ne može da precizira da li je DSS bliže raspisivanju izbora ili izmenama Ustavnog zakona, ali da veruje da će se DSS sa svim političkim strankama dogovoriti da je situacija oko Kosova prioritet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.