Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Anastasijeviću od novinara

Pariz -- Međunarodna organizacija za slobodu štampe Reporteri bez granica dala podršku novinaru Dejanu Anastasijeviću.

Podrška je stigla pošto je policija uhapsila osam bivših pripadnika paravojne jedinice "Škoprioni", osumnjičenih da su odgovorni za napad na njega. "Nadamo se da su privedene one osobe koje su odgovorne za postavljanje bombe na prozor Anastasijevićevog stana", piše u saopštenju Reportera bez granica, organizacije sa sedištem u Parizu.

"Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ključne je važnosti da vlasti nastave da pokazuju odlučnost da brzo pronađu i kazne odgovorne za napade na novinare i njihove porodice", navode oni.

U saopštenju se podseća da su privedeni bili pripadnici jedinice "Škorpioni", koja je bila umešana u ubistvo srebreničkih Muslimana u julu 1995. Dodaje se da je nekoliko dana pre napada Anastasijević izjavio da je kazna izrečena četvorici optuženih "škorpiona" bila isuviše blaga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.