Podići svest o pravima LGBT populacije

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jun.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podići svest o pravima LGBT populacije

NOVI SAD, 27. juna 2012. (Beta) - Istraživanja Kancelarije vojvodjanskog ombudsmana sprovedenog medju srednjoškolcima u Vojvodini pokazala su da mladi najviše predrasuda imaju prema osobama drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta, saopštila je u sredu ta Kancelarija.

NOVI SAD, 27. juna 2012. (Beta) - Istraživanja Kancelarije vojvodjanskog ombudsmana sprovedenog medju srednjoškolcima u Vojvodini pokazala su da mladi najviše predrasuda imaju prema osobama drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << seksualne orijentacije i rodnog identiteta, saopštila je u sredu ta Kancelarija.Povodom Medjunarodnog dana ponosa koji se širom sveta obeležava 27. juna, ombudsman je ukazao da su prava LGBT populacije u Srbiji veoma ugrožena i da je potrebno da svi društveni akteri, posebno državni organi, odlučno stanu u odbranu ljudskih prava te populacije i stanu na put svim oblicima homofobije i transfobije.Vojvodjanski ombudsman je podsetio da je Srbija zemlja koja u oblasti diskriminacije osoba drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta spada u srednje tolerantne zemlje, što je pokazalo istraživanje evropske organizacije ILGA koja se bavi zaštitom prava ovih osoba."Zbog ovakvih rezultata i prisutnih homofobičnih i transfobičnih izjava u javnosti, Savet Evrope će podržati aktivnosti na izradi odgovarajućih strategija za borbu protiv diskriminacije, kao i akcije kojima će podići nivo sveti o potrebi suzbijanja i donošenja mera kojima se onemogućuje diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ombudsman: Podići svest o pravima LGBT populacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2012

NOVI SAD, BEOGRAD -..Istraživanja Kancelarije vojvođanskog ombudsmana sprovedenog među srednjoškolcima u Vojvodini pokazala su da mladi najviše predrasuda imaju prema osobama drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta, saopštila je danas ta Kancelarija...Povodom Međunarodnog dana ponosa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.