Početak rada sredinom avgusta

Izvor: S media, 15.Jul.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak rada sredinom avgusta

"Petrohemija neće startovati dok se ne obezbedi sirovi benzin, odnosno novac za pokretanje proizvodnje a to ćemo učiniti iz kredita i avansnih uplata velikih kupaca", rekao generalni direktor Petrohemije Slobodan Adžić.

On je istakao da su pregovori u završnoj fazi i da se očekuje početak proizvodnje u prvoj polovini avgusta.

Adžić je odluku o planskom zaustavljanju rada fabrika u sastavu HIP-Petrohemija a.d. u restrukturiranju doneo 24. juna.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njegovom mišljenju, trebalo bi izgraditi još novu fabriku polipropilena, jer se samo sa novim ulaganjima može vratiti veliki dug. Adžić tvrdi da bi Petrohemija u roku od pet godina mogla stati na vlastite noge jer bi godišnje mogla vratiti 21 milion evra.

U Petrohemiji je u toku i analiza viška zaposlenih i kako se očekuje fabriku bi trebalo napustiti najmanje 500 a možda i 900 radnika, od 2.350 zaposlenih.

Adžić je kazao da bi otpremnine morale biti više nego što to zakon dozvoljava, jer je reč o radnicima koji su proveli skoro čitav vek u toj hemiskoj industriji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.