Počeo rascep u SRS, Nikolić prima, Todorović isključuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo rascep u SRS, Nikolić prima, Todorović isključuje

BEOGRAD - Poslanik kluba "Napred Srbijo" Božidar Delić izjavio je danas da su još četvorica poslanika Srpske radikalne stranke prešla u tu novoformiranu poslaničku grupa koju predvodi Tomislav Nikolić. Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je danas da su pojedini opštinski odbori te stranke počeli da isključuju poslanike koji su pristupili novoformiranom poslaničkom klubu "Napred Srbijo".

Delić je rekao Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je jedan od njih i Borislav Pelević, tako da poslanička grupa "Napred Srbijo" sada broji 15 poslanika.

U Skupštini Srbije juče je formirana nova poslanička grupa pod nazivom "Napred Srbijo", koju je u početku činilo devet poslanika Srpske radikalne stranke, da bi im se kasnije pridružila još dvojica.

Nikolić, nekadašnji zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i šef poslaničkog kluba radikala u parlamentu, podneo je ostavku na te funkcije prošlog petka.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović je rekao novinarima u parlamentu da su poslanici koji su prešli u novoformirani klub "Napred Srbijo", "izdali SRS" i da će u skladu sa Stututom stranke biti učinjeno ono što treba.

"Oni se tretiraju kao izdajnici a njihov status biće rešen kada budu zasedali nadležni stranački organi... Siguran sam da će posle ovoga biti isključeni iz SRS, a u skladu sa Ustavom i zakonom zatražićemo da mandate vrate stranci", rekao je on.

Todorović je najavio da će sednica Centralne otažbinske uprave biti održana u petak, dodajući da očekuje da će poslanici novog kluba, koji predvodi Tomislav Nikolić, biti isključeni iz stranke.

"Na dnevnom redu Centralne otažbinske uprave biće i disciplinska odgovornost pojedinih članova - onih poslanika koji su izdali SRS što je jedan od najtežih disciplinskih prekršaja o čemu će, u skladu sa stututom, odlučiti članovi uprave", rekao je on.

Todorović je rekao i da je sinoć i jutros razgovarao sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom koji je "u velikoj meri predvideo šta će se događati".

U Skupštini Srbije juče je formirana nova poslanička grupa pod nazivom "Napred Srbijo", koju čini 15 poslanika Srpske radikalne stranke, a predvodi je bivši zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.