Izvor: B92, 26.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Marku Miloševiću

Požarevac -- Danas je počelo suđenje Marku Miloševiću po tužbi trojice članova požarevačkog Otpora za nanošenje teških telesnih povreda.

Sinu nekadašnjeg predsednika Srbije Opštinski sud u Požarevcu sudi u odsustvu. Milošević nije dostupan državnim organima, a prema informaciji Ministarstva pravde, u Rusiji ima izbeglički status.

Postupak protiv Marka Miloševića spojen je sa predmetom koji se vodi za tuču u centru Požarevca 2000. godine, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se međusobno tuže četvorica njegovih saradnika i članovi Otpora, koji tvrde da je u njihovom prebijanju učestvovao i sam Milošević.

U ovom sudskom postupku, koji traje sedam godina, do sada je iskaz dalo blizu 20 svedoka.

Dva svedoka koja su danas saslušana svoj iskaz su svela na to da su bili u blizini mesta incidenta pre osam godina, ali da ništa osim gužve tada nisu videli.

Advokat "otporaša” Dušan Cvejić kaže da su, prema tvrdnjama njegovih klijenata, ali i pojedinih do sada saslušanih svedoka, oni ranije detaljno opisali incident, zbog čega se stiče utisak da su sud uskratili za svoj iskaz.

"Pretpostavljam da se radi o strahu, a ne o pritisku. Međutim, stiče se utisak da ne žele da kažu sve ono što su videli. Nažalost, očigledno je da više nema svedoka koji su spremni i dovoljno hrabri da svedoče. Ljudi i dalje žive u strahu. Očigledno da se to nije promenilo za osam godina”, rekao je Cvejić.

Suđenje će biti nastavljeno 9. aprila, kada bi trebalo da se pojave svedoci Aleksandar Karamarković i Vladimir Eminović, koji je u dosadašnjem toku postupka već dao iskaz.

Eminović, rođak jednog od članova Otpora Nebojše Sokolovića, sredinom prošle godine pred sudom je rekao da se u tuču umešala osoba za koje je kasnije saznao da je Marko Milošević, koji je, između ostalog, revolverom udarao Sokolovića u lice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.