Izvor: Blic, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo štampanje glasačkih listića

Počelo štampanje glasačkih listića

Štampanje glasačkih listića za referendum o novom ustavu Srbije počelo je juče u štampariji 'Službenog glasnika Srbije' u Beogradu.

RIK je utvrdio da je ukupan broj birača 6.637.911, pa će biti odštampano toliko glasačkih listića i još 0,5 odsto rezervnih, a štampanje će biti završeno za dva-tri dana.

Konačan broj glasača biće utvrđen 25. oktobra, do kada se promene u biračkim spiskovima mogu upisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na osnovu odluke suda.

Inače, članovi glasačkih odbora na referendumu će u noći između 28. i 29. oktobra glasačke kutije morati da čuvaju jedan sat duže, jer će te noći početi zimsko računanje vremena, pomeranjem kazaljki sata unazad, sa tri na dva časa.

Ahtisari hoće rešenje statusa KiM do kraja godine

Okvirni predlog rešenja statusa Kosova pregovarač Marti Ahtisari izneće krajem meseca u Beču na sastanku sa političkim direktorima za Balkan u vladama članica Kontakt grupe.

Glavni pregovarač je juče u Luksemburgu rekao i da mu je cilj da članicama SB predoči predlog rešenja do kraja godine. On je time, praktično, javno ustvrdio da mu Kontakt grupa nije dala nikakva nova uputstva oko mogućeg pomeranja rokova za rešenje kosovske priče. Ahtisari je dodao da ukoliko mu Kontakt grupa uputi drugačije smernice, on će ih se pridržavati. Ukoliko Ahtisari ostane pri ovakvom prvobitnom scenariju, on bi, kako je 'Blic' ranije pisao, predlog rešenja trebalo da ponudi Savetu bezbednosti UN, u drugoj polovini novembra.

- Meni je naloženo da rešenje nađem do kraja godine i to se nije promenilo, a ništa nisam čuo ni o izborima u Srbiji - odgovorio je on na pitanje šta ako izbori budu uskoro zakazani.

Ž.J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.