Počeli 22. Banoštorski dani grožđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli 22. Banoštorski dani grožđa

U Banoštoru gde živi oko 800 stanovnika proizvede se hiljadu litara vina po glavi stanovnika. To govori o značaju manifestacije "Banoštorski dani grožđa", koji se u tom mestu održavaju po 22. put, a koja najavljuje početak berbe.

Muljanjem grozdova koje su devojke gazile kako bi nastao prvi mošt, simbolično je označen početak manifestacije "Banoštorski dani vina".

Vinari kažu da je ova godina pogodovala grođžu i s obzirom na to i vino će biti odličnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvaliteta.

Kako bi se unapredilo vinogradarstvo i vinarstvo u Vojvodini, pokrajinski sekretarijat opredeljuje značajna sredstva za nabavku nove opreme za proizvodnju vina.

"Tokom sledeće nedelje očekujemo potpisivanje ugovora o subvencionisanju vinara i to je značajno jer ta delatnost konstatno beleži rast. Takođe finasirali smo nabaku vinskog analizatora u vrednosti od 17 miliona dinara", rekao je Vuk Radojević.

Posetioci su imali priliku da uživaju u svečanom defileu učesnika, a u okviru pratećeg programa organizovana je i izložba rukotvorina Udruženja žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.