Počela sednica u Domu Narodne skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica u Domu Narodne skupštine

BEOGRAD - Poslanici republičkog parlamenta počeli su danas nešto posle 14 sati zasedanje na novoj adresi - u Domu Narodne Skupštine, a prva tačka je Predlog zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne.

Na početku rada predstavnici poslaničkih grupa koriste mogućnost da po pet minuta govore o temama mimo dnevnog reda i postave pitanja vladi.

Mesto za plenarna zasedanja

Poslanici su juče utvrdili dnevni red nove sednice sa 49 tačaka, među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima su zakoni iz oblasti ekologije, kao i predlozi zakona o političkim strankama, Fondu za razvoj Srbije, izmenama Zakona o privrednim komorama, standardizaciji, turizmu...

Posle završetka renoviranja velike sale u Domu Narodne skupštine poslanici će plenarna zasedanja od danas održavati u zdanju na Trgu Nikole Pašića 13.

Pored predloga više zakona, poslanici su u dnevni red uvrstili i predlog za razrešenje i prestanak nekoliko sudijskih funkcija.

Na dnevnom redu sednice je i više predloga zakona o potvrđivanju međudržavnih ugovora i sporazuma.

SRS "svečano" u majicama sa Šešeljevim likom

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) došli su na prvi radni dan u renoviranoj sali Doma Narodne skupštine u majicama sa likom haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović je rekao novinarima pred početak sednice da je red da se pojave u najsvečanijoj odeći posle renoviranja skupštinske sale.

Radikali su na predložene zakone tekuće sednice do sada podneli više od 2.800 amandmana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.