Počela sednica o izboru Vlade RS

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica o izboru Vlade RS

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske /RS/, na kojoj bi trebalo da budu izabrani novi premijer i članovi vlade RS, počela je danas pre podne u Banjaluci.

Na dnevnom redu posebne sednice parlamenta su Program kandidata za predsednika Vlade RS sa predlogom članova Vlade, izbor predsjednika Vlade RS, izbor članova Vlade i polaganje svečane zakletve predsednika i članova Vlade RS.

Sazivanje sednice zatražio je mandatar Aleksandar Džombić, čiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program rada i sastav vlade juče podržao Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/.

Predsednik Izvršnog odbora ove stranke Nebojša Radmanović rekao je da će u novoj vladi biti po dva ministra iz Demokratskog narodnog saveza /DNS/ i Socijalističke partije /SP/, jedan iz HDZ-a, jedan nestranački kandidat i deset ministara iz SNSD-a.

- Konstatovali smo da je program rada i sastav vlade u skladu sa programskim opredeljenjima SNSD-a, da nastavlja kontinuitet u radu, a ne u kadrovima - rekao je Radmanović i dodao da je nacionalni sastav nove vlade u skladu sa Ustavom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.