Počela sednica, ministarka Dragutinović u sali

Izvor: Studio B, 08.Dec.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica, ministarka Dragutinović u sali

Srbije nastavila je danas, posle dvoipočasovne pauze, sednicu na čijem je dnevnom redu razmatranje amandmana na predložene izmene zakona o duvanu i o igrama na sreću.

Sednica je trebalo da počne u 10 časova, međutim, zbog nedolaska predstavnika Vlade, predsedavajuća Gordana Čomić odložila je sednicu za 12 časova. Nakon toga sednica je odložena još jednom, za 12.30, kada se najzad pojavila ministarka finansija Diana Dragutinović.

Izmenama Zakona o duvanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na koje je podneto devet amandmana, predviđena je mogućnost da se radi uštede prevoz cigareta obavlja zajedno sa drugim proizvodima pod uslovom da ne dolazi do mešanja robe.

Skupština će potom razmatrati amandmane na predložene izmene Zakona o igrama na sreću kojima se predviđa zabrana ulaska maloletnih lica u objekte u kojima se organizuju igre na sreću, kao i da automati i kladionice moraju biti udaljeni najmanje 200 metara od obrazovnih ustanova.

Predložena je i zabrana priređivanja igara na sreću duže od 18 sati dnevno, kao i dodatne provere kapitala koji se ulaže u tu oblast.

Na izmene Zakona o igrama na sreću podneta su 42 amandmana, a Vlada Srbije prihvatila je jedan.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.