Počela raspodela predmeta u Apelacionom sudu

Izvor: S media, 12.Jan.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela raspodela predmeta u Apelacionom sudu

U Apelacionom sudu u Beogradu počela je raspodela svih predmeta pristiglih iz nekadašnjih okružnih sudova i Vrhovnog suda Srbije, pa će sudije tog suda uskoro zadužiti predmete.

Prednost u raspodeli, kako je saopštio Apelacioni sud, imaće predmeti koji su po zakonu hitni.

Radi što bržeg okončanja raspodele predmeta, vršilac dužnosti predsednika Apelacionog suda Radmila Dragičević Dičić formirala je komisiju u čijem su sastavu svi zaposleni, a koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pod nadzorom za to odredjenih sudija evidentirati i rasporedjivati predmete u skladu sa Sudskim poslovnikom.

Apelacioni sud u Beogradu od uspostvaljanja nove mreže pravosudnih organa 1. januara, uveo je redovna dežurstva sudija koji postupaju u najhitnijim predmetima.

Godišnjim rasporedom poslova tog suda, kao se navodi u saopštenju, pored redovnih, formirana su i posebna odeljenja za organizovani kriminal, ratne zločine, za postupanje u vojnim predmetima, odeljenje za krivične postupke prema maloletnicima i odeljenje radnih sporova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.