Počela izgradnja termoelektrane-toplane Pančevo vredne 180 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja termoelektrane-toplane Pančevo vredne 180 miliona evra

U Pančevu je danas svečanom ceremonijom obeležen početak izgradnje termoelektrane-toplane Pančevo.

Vrednost izgradnje termoelektrane toplane je 180 miliona evra, a trebalo bi da bude završena, odnosno bude u upotrebi u poslednjem kvartalu naredne godine.

Prisustvovali su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor "Gasprom Energoholdinga" Denis Fedorov, direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i potpredsednik UO "Shanghai Electric Group".

Investitor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je "Gasprom Energoholding", a kapacicet termoelektrane-toplane biće 200 megavata instalisane snage.

Kako je rečeno, kombinovanog je ciklusa što znači da će proizvoditi toplotnu energiju i struju od gasa i to preko turbina koju proizvodi kompanija "Ansaldo energija".

Termoelektrana-toplana će se graditi je na samoj NIS-ovoj rafineriji nafte u Pančevu.

Deo toplotne energije koristiće za rafineriju, a višak će plasirati u elektromrežu Srbije, odnosno zemalja regiona.

Fedorov i ministar Antić su danas zaključili i Memorandum o razumevanju, čija je suština da će nastaviti sa saradnjom sa "Gasprom Energoholdingom", a razmatra se gradnja još četiri termoelektrane toplane i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Ovo je prvi projekat takvog tipa te kompanije van granica Rusije.

"Gasprom Energoholding" ima značajan udeo na ruskom tržištu u proizvodnji toplote i struje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja termoelektrane-toplane u Pančevu

Izvor: Danas, 07.Mar.2019

Izgradnja termoelektrane-toplane vredne 180 miliona evra počela je danas u Pančevu, a trebalo bi da bude završena u poslednjem kvartalu sledeće godine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Članak Počela izgradnja termoelektrane-toplane u Pančevu se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Novi srpski gigant: Počela izgradnja termoelektrane-toplane

Izvor: B92, 07.Mar.2019

Pančevo -- U Pančevu je danas svečanom ceremonijom obeležen početak izgradnje termoelektrane-toplane Pančevo...Vrednost izgradnje termoelektrane-toplane je 180 miliona evra, a trebalo bi da bude završena, odnosno bude u upotrebi u poslednjem kvartalu naredne godine...Prisustvovali su ministar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.